Vind je essentie bij Sense!  
Sense Coaching HSP
Bel of app 06 4000 9993 voor een gratis kennismakingsgesprek


Voor wie is HSP coaching bij Sense geschikt?

Coaching bij Sense is effectief bij alle volwassen hoogsensitieve mensen die het gevoel hebben niet echt te leven op de manier die bij ze past. Als je het gevoel hebt voortdurend overvraagt te worden. Als je het gevoel hebt eigenlijk nooit écht gekozen te hebben voor wat je zelf wilt. Als je vooral hebt gedaan wat je ouders nuttig leek. Als je eigenlijk het gevoel hebt dan anderen op je neerkijken of je niet serieus nemen. 

Deze hoogsensitieve mensen vind je overal. Het zijn bijvoorbeeld de leerkrachten die overspannen voor de klas staan en zich afvragen hoe lang ze dit nog volhouden.

En de zakenmensen die sterk cognitief leven, maar een voortdurende onrust diep van binnen voelen of dit wel is wat ze echt willen. Of de vrouwen die altijd volgens de verwachtingen hun rol speelden, kinderen hebben opgevoed, en ineens beseffen dat ze veel te weinig rekening hebben gehouden met wat ze zelf wilden. En ook de jonge mensen, zoals de studenten, die zich afvragen hoe ze in deze maatschappij hun plek kunnen vinden omdat ze zich opgejaagd, moe en leeg voelen. Voor al deze mensen is Sense een plek om te leren ervaren welke werelden er nog meer in je huizen, en wat je 'opties' zijn als je een goed leven wilt leven als hoogsensitief mens. Op zoek naar de essentie van je leven!


Wat zijn de onderdelen van de HSP coaching bij Sense?


 • Verminderen van de drukte en chaos in je hoofd door de zogenaamde ‘binnenwereld-buitenwereld methode’ (een ontspanningsmethode, speciaal voor HSP).
 • De kwaliteiten en lasten die jij als HSP ervaart in kaart brengen, als een soort blauwprint van jezelf.
 • Leren beter om te gaan met overbelasting door het maken van een PPP (Persoonlijk Prikkel Plan).
 • Het leren kennen van je 'mind', je kernovertuigingen. Wat zitten er allemaal voor overtuigingen in je hoofd, zijn deze overtuigingen helpend of niet, en waar komen ze eigenlijk vandaan?
 • Het nog verder leren kennen van je eigen 'denkpatronen' via een gezinsopstelling. Ontdekken welke gedachten eigenlijk een overblijfsel zijn vanuit je jeugd, en waarom die zijn blijven hangen.
 • Als je je eenmaal bewust bent van bepaalde denkpatronen, kun je erover nadenken hoe je hier bewust mee om wilt gaan.
 • Leren niet ‘over te vloeien’ in de emoties van andere mensen.
 • Ontdekken hoe je kunt leven vanuit de hoofd, je gevoel, je intuïtie en je lijf, en de boodschappen van al deze stukjes van jezelf leren waarnemen en interpreteren.


 • Als HSP goed omgaan met je omgeving. Het gaat hier om de energiebalans (PPP), grenzen aangeven, effectief communiceren, en een gevoel ontwikkelen voor het type mensen bij wie je past en het type mensen dat al je energie onttrekt (de "zuigende" types). Advies en oefening om hiermee om te gaan.


Sense biedt ook coaching en advies, specifiek voor ouders van hoogsensitieve kinderen. Je leert als een 'kinderfluisteraar' je eigen kind te begrijpen, zijn of haar boodschap te verwoorden, ook naar de buitenwereld (leerkrachten en intern begeleiders, familieleden, kennissen en andere betrokkenen). Klik hier voor meer informatie.


Wanneer helpt coaching bij Sense?

 • Gevoel van onrust, rusteloosheid, voortdurend op scherp staan
 • Gevoel van somberheid, gedeprimeerd zijn of overspannenheid, constante vermoeidheid, burn-out
 • Gevoel niet begrepen te worden
 • Niet weten of je werk wel bij je past
 • Je anders voelen dan anderen, en je afvragen of dat aan jou ligt, je schuldig voelen of 'niet goed genoeg'
 • Het voortdurend iedereen naar de zin willen maken ten koste van jezelf


Als je dit niet langer wilt in je leven, en je denkt dat je hoogsensitief bent, dan ben je bij "Sense" aan het goede adres.  In mijn HSP coaching help ik je ontdekken wat jouw persoonlijke HSP eigenschappen zijn. Je leert omgaan met de lastige kanten van een hoogsensitief karakter, en je ontdekt je kwaliteiten en je kracht als hoogsensitief persoon. Bij ieder hoogsensitief mens is het een ontdekkingsreis om te ervaren wat jouw combinatie is van eigenschappen, en waar je last van hebt of juist door in je kracht komt te staan. 


Gezinsopstelling als onderdeel van de coaching

In de coaching maken we vaak schema's, systemen en tekeningen die iets vertellen over het karakter van hoogsensitieve personen. We tekenen het systeem van je gezin en familie, of zetten het met poppetjes daadwerkelijk neer, en bespreken de relaties tussen de familieleden en gebeurtenissen in dit systeem. 

Dit is  vaak heel verrassend, omdat je hierdoor ineens echt begrijpt waarom je bent zoals je bent, en wat er allemaal meespeelt in je leven. Iedereen is beïnvloed door het familiesysteem, en het is zeer verhelderend als je als hoogsensitief mens ineens inziet, aanvoelt en echt begrijpt hoe dit jouw leven mede heeft gevormd.

Foto door Patricia Prudente van Unsplash


 


Doe de  HSP 3-in-1 Test van Instituut EszenzZ ©. Na het invullen van de test kun je zelf al goed inschatten of je veel hoogsensitieve eigenschappen bezit en of er sprake is van veel ervaren lasten. Als je hierover door wilt praten, kunt je uiteraard contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur, bel of app dan 06 4000 9993. Na een                  telefonische kennismaking kan ook direct een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.

HSP vragenlijst van Instituut EszenzZ (c)
Hier kun je een PDF-bestand van de HSP test downloaden en deze in alle rust en privacy invullen.
testvoorhspb.pdf (194.76KB)
HSP vragenlijst van Instituut EszenzZ (c)
Hier kun je een PDF-bestand van de HSP test downloaden en deze in alle rust en privacy invullen.
testvoorhspb.pdf (194.76KB)


E-mailen
Bellen
Map
Instagram